Historie

Oktober 1947 mødtes en gruppe ordenssøskende i Odd Fellow Palæet, Strandgade 93, med henblik på oprettelse af en Rebekkaloge i Helsingør. På mødet besluttede man at stifte Rebekkaforeningen Haabet.

Med stor hjælp fra Rebekkaloge nr. 2 Thyre Danebod i København blev Rebekkaloge nr. 34 Haabet institueret den 5. november 1950.

Logens emblem består af Ordenens 3 kædeled, som symboliserer Venskab, Kærlighed og Sandhed og to korslagte ankre, som symboliserer håbet. Ankrene henleder samtidig opmærksomhenden på Helsingørs status som søfartsby.

Logens søstre har fra starten støttet mange humanitære og sociale formål. Allerede som forening havde medlemmerne anskaffet en "vandreseng", som var en barneseng med sengetøj og babytøj. Sengen kunne lånes i et halvt år af "værdigt trængende", som blev anvist af byens menighedspleje. Dette samarbejde udviklede sig til, at der også blev afholdt arrangementer og julemøder for ensomme og ældre.

Det humanitære arbejde har ændret sig gennem tiden. I dag er logen fadder for flere børn rundt om i verden, den støtter Spedalskhedsmissionen og yder også humanitær bistand efter lokale ansøgninger. Pengene til disse tiltag kommer ind ved lotterier og andre aktiviteter.